Potřebujeme:
250 g máslových sušenek
1/2 lžičky mleté skořice
120 g másla
2 vejce
kůra z jednoho citronu
4 větší vejce
500g tvarohu (jeden vaničkový a jeden klasický v obalu)
šťáva z jednoho citronu
150 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
200 g očištěné dýně Hokaido
250 g zakysané smetany
Postup:
Sušenky rozdrtíme nebo umeleme v mixeru a se skořicí, změklým máslem, vejcem a citronovou kůrou vytvoříme drobivé těsto, které silně vmáčkneme do dortové formy. Korpus by měl být vysoký asi centimetr. Pečeme ho při 200 °C 10–15 minut.
Vejce rozmícháme se sýrem, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, obsahem vanilkového lusku a přidáme najemno nastrouhanou dýni.
Tuto směs vlijeme na předpečený korpus a v předehřáté troubě na 160 °C pečeme asi 40 minut. Dort necháme zchladnout, poté vložíme do lednice. Podáváme až druhý den se zakysanou smetanou.
Žádné komentáře:
Okomentovat