Co budeme potřebovat?
Omáčka:
Zrající sýr - kousek nivy, apod.
Kousek měkkého sýru camember, hermelín - zase malý kousek
Smetanu
Máslo
Čerstvého lososa
Bylinky dle chuti - já měl petržel a kopr(čerstvé)
Sůl
Pepř
Brambory
Koření na ameriky
Bylinky
Jak na to?
Lososa položte na pečící papír, již rozdělěného na porce a ochuť te bylinkami, hrubozrnou solí a mletým pepřem. Nepoužil jsem žádný olej na zástřik. Pekl jsem v předehřáté troubě asi 5min na 170stupnů a pak pod grilem do max cca 10min na 200stupnu až je ryba krásně růžová! Přidal jsem fazolové lusky k rybě pod gril, štávu kterou pustila vsřebaly předtím spařené lusky a doplnili již tak úžasnou chuť lososa!
Ameriky se pekli asi hodinu zasypané kořením a lehce zastříklé olivovým olejem.
Omáčka je jednoduchá - na pánvi rozpustíte máslo a přidáte kousky sýru - já měl zbytky a doplnill jsem smetanou. Osolte zlehka a opepřete čerstvě nampletým pepřem. Za stálého míchání nechte zhoustnout.
Rybu servírujte, přelijte omáčkou. Ameriky a lehký zelený salátek a vykouzlíte neodelatelný oběd! Dobrou chuť!!
Žádné komentáře:
Okomentovat