Translate

pátek 18. září 2015

Recipe: Tarta de Santiago

Vyzkoušel jsem letos v Galicii přímo v Santiagu...teď je na čase vyzkoušet tu českou variantu...protože byl mooooc dobrýýý!!!






Ingredience

220 g cukru krupice 5 vajec (žloutky a bílky zvlášť) 250 g mandlové moučky špetka skořice nastrouhaná kůra z 1 citrónu (pouze žlutá část) máslo na vymazání špetka soli cukr moučka na podávání.



Postup

Troubu si předehřejme na 160 °C. Otevírací dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme máslem, dno a boky vyložíme pečícím papírem. V odmaštěné, nejlépe nerezové, misce vyšleháme dotuha bílky se špetkou soli. V jiné větší misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Jakmile nám žloutky zbělají, přidáme mandlovou moučku, špetku skořice spolu s nastrouhanou citrónovou kůru a promícháme pouze stěrkou. Ve dvou částech zapracujeme do směsi vyšlehané bílky – těsto stěrkou pouze obracíme. Těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 40-50 minut dozlatova. Po upečení necháme dort zcela vychladnout ve formě.







Žádné komentáře:

Okomentovat