Translate

úterý 29. března 2016

Co s vejci po Velikonocich? Zkuste vejce Benedict...

Povyšte svou snídani na snídani u Tiffanyho...vejce Benedict...za trochu snahy budete za hvězdy!

Ingredience:
4 vejce
4 anglické muffiny
8 plátků anglické slaniny
baby špenát
výhonky řeřichy


Holandská omáčka:
125 g másla
2 žloutky
lžička vinného octa
citrónová šťáva
sůl, pepř


Na zastřená vejce:
lžíce octa
sůl, pepř

Postup:

Začněte omáčkou. V kastrůlku rozpusťte máslo a přeceďte přes plátýnko(ghee). Připravte si nádobí na vodní lázeň. Do vrchní nádoby dejte žloutky, ocet, sůl, promíchejte a dejte na rendlík s horkou vodou. Voda se nesmí vařit. Šlehejte do zhoustnutí asi 4 minuty. Horní misku sundejte z vodní lázně a pomalu přilévejte máslo. Ochuťte citrónovou šťávou a čerstvě namletým pepřem. Omáčku udržujte v teple.
Slaninu upražte na pánvi do křupava a dejte okapat na papírovou utěrku.
V hrnci přiveďte vodu s octem k varu a stáhněte na střední plamen.
Vejce rozklepněte do naběračky. V hrnci utvořte vařečkou lehký vír a doprostřed víru opatrně vlijte vejce. Bílek by mél obalit žloutek. Vařte dvě minuty, vejce otočte a vařte další dvě minuty. Postupně proces opakujte se zbývajícími vejci. Hotová vejce vyndejte a nechte okapat.

A výsledek?







Žádné komentáře:

Okomentovat