Translate

pátek 30. června 2017

K létu patří...ovocné koláče

Dneska rebarborový...z Kitchenette.

Na koláč do dortové formy o průměru 24 cm:
2 šťastná vejce
170 g třtinového cukru
120 g pšeničné celozrnné mouky
1 lžička prášku z vinného kamene
600 g rebarbory
špetka soli
3 lžíce rumu
1 lžička mleté vanilky
130 g másla

Na bezlepkovou variantu:
2 šťastná vejce
170 g třtinového cukru
100 g rýžové celozrnné mouky
70 g pohankové mouky
1 lžička prášku z vinného kamene
600 g rebarbory
špetka soli
3 lžíce rumu
1 lžička mleté vanilky
130 g másla

Na drobenku:
25 g ovesných vloček (popřípadě bezlepkové mouky)
20 g třtinového cukru
20 g másla
30 g lískových ořechů nebo například dýňových semínek

Postup:
Troubu si předehřejte na 180°C. Máslo rozpusťte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Dno dortové formy vyplňte pečícím papírem a boky vymažte tukem ve spreji nebo máslem. Připravte si drobenku smícháním všech ingrediencí.
Připravte si rebarboru. Omyjte ji a nakrájejte na kousky 1-2 cm dlouhé. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Do nádoby robotu dejte vejce, cukr, vanilku a šlehejte dokud vám nevznikne hustá, světlá a nadýchaná pěna.
Nyní zbývá už jen propojit všechny připravené ingredience. Do vaječné směsi zlehka vmíchejte máslo, moučnou směs, rum a na závěr rebarboru. Hotové těsto přesuňte do formy, lehce rozprostřete bez utemování, posypejte drobenkou a pečte dozlatova přibližně 25 minut.






Recept: Kitchenette

Žádné komentáře:

Okomentovat